Avtor: Mirja Zupčić, Mag. Nutr.

Kategorija: Blog

Na svijetu je poznato oko 400 različitih tipova kvasaca, a možemo reći da je oko stotinjak vrsta kvasaca patogeno odnosno štetno za ljude, dok je njih 300 prijateljski nastrojeno prema ljudima. Jedan od prijateljskih kvasaca je i Saccharomyces cerevisie Meyen, kvasac koji se prirodno nalazi na svježem voću.


Kako je dodatak prehrani Strath dobio ime?
Kemičar Walter Strathmeyer smatra se ocem Stratha te je po ovom uglednom znanstveniku eliksir dobio ime. Životna misija doktora znanosti Strathmeyera bila je napraviti cjeloviti dodatak prehrani koji bi svakom organu i tjelesnom sustavu pružao sve najvažnije vitalne tvari i to u biološki najiskoristivijem obliku. Prije više od 60 godina, nakon mnogo istraživanja i rada u laboratoriju, doktor Strathmeyer uspio je ostvariti svoj san i usavršio formulu koju danas poznajemo kao Strath dodatak prehrani. 


Prozvodnja Stratha u kratkim crtama
Do konačnog proizvoda potrebno je oko dva mjeseca, a u tom vremenskom razdoblju kvasci se obilato hrane mješavinom biljaka. Dobro uhranjeni kvasci izlažu se fermentaciji odnosno kvascima se uskraćuje kisik kako bi došlo do osmoze. Drugim riječima, u navedenim uvjetima dolazi do pucanja stanične membrane kvasaca, odnosno plazmolize, i do oslobađanja svih nutrijenata koje su kvasci brižno proizvodili. Ovaj je postupak od ključne važnosti jer ljudi nemaju sposobnost samostalno razgraditi staničnu stijenku kvasca kako bi došli do korisnih tvari, već ti nutrijenti moraju biti u „slobodnom“ stanju. Plazmolizirani biljni kvasac sadrži slobodne nutrijente koji se lako apsorbiraju u organizmu i dolaze do stanica i organa u tijelu gdje su najpotrebniji.


Prirodna i čista tehnologija proizvodnje čini Strath superiornim dodatkom prehrani
Za razliku od mnogih proizvođača dodataka prehrani danas koji skrivaju sirovine i način proizvodnje svojih dodataka prehrani i time izazivaju nepovjerenje potrošača prema industriji dodataka prehrani, Strath nema što skrivati već ponosno otkriva svaki korak svoje proizvodnje. Svi Strath proizvodi proizvedeni su u Švicarskoj u skladu sa strogim farmaceutskim smjernicama, no prava snaga Stratha leži u principima proizvodnje koji su čvrsti i nisu se promijenili već 60 godina od trenutka postojanja Stratha.  


Četiri najvažnije odrednice odnosno cilja proizvodnje Strath dodatka prehrani su:

  • Očuvati prirodno stanje svih esencijalnih nutrijenata
  • Ne koristiti tvari koje su dobivene sintetski odnosno umjetnim načinom
  • Ne koristiti konzervanse
  • Prikupljati dokaze o učinkovitosti koristeći se isključivo strogim znanstvenim kriterijima
     

Ključne besede: