Avtor: Dolores Pecenkovic

Kategorija: Blog

Bio Strath obitelj narasla je za jednog novog člana. Strath sirup s vitaminom D među prvima u Europi stigao u Hrvatsku! Hrvatska je prva zemlja, odmah nakon Švicarske gdje se proizvodi, koja je uvela novi Strath sirup za tržište. Bogat je vitaminom D koji doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava. Kako biste osigurali organizmu jak imunitet za nadolazeće hladne dane, pronađite svoju dozu vitamina D ovdje.

Zanimljivosti o vitaminu D


Vitamin D esencijalan je vitamin koji spada u skupinu topivih u mastima. Osim što je važan za održavanje zdravog imunološkog sustava, njegova struktura čini ga više hormonom nego vitaminom. Za razliku od ostalih vitamina koji se u organizam mogu unositi isključivo prehranom ili dodacima prehrani, vitamin D, osim u dodacima prehrani i prehrani, može se sintetizirati u organizmu, točnije u koži, pod utjecajem UV zračenja. Stoga ga nazivamo još i sunčanim vitaminom. 

Ovaj zaista specifičan vitamin ima brojne funkcije u organizmu. Jedna od osnovnih uloga je doprinos normalne apsorpcije kalcija i fosfora iz hrane. Osim toga, doprinosi održavanju normalne funkcije mišića, kostiju i zubi, ali i normalnoj funkciji imunološkog sustava. 

Najveći izvor vitamina D kod ljudi je upijanje sunčevih zraka kroz kožu. No, što u periodima kada sunčeve zrake izostaju? Izvori vitamina D nalaze se još i u hrani i dodacima prehrani.


Pri odabiru dodatka prehrani savjetuje se imati na umu nekoliko stavki. Važno je koristiti dodatke prehrani provjerenih, prirodnih sastojaka, bez konzervansa, umjetnih bojila ili umjetnih aroma. Također, važno je da proizvod sadrži prirodni oblik vitamina D. Sve to ima Strath, sirup s vitaminom D.

Kako nastaje Strath sirup s vitaminom D?


Njegova posebnost leži u načinu proizvodnje. Strath Original sirup prepoznatljiv je po potpuno prirodnom procesu proizvodnje. Oba Strath sirupa proizvode se istim tehnološkim postupkom i sadrže plazmolizirani biljni kvasac koji se prihranjuje s više od 50 različitih ljekovitih biljaka. Za Strath s vitaminom D koristi se kvasac koji je izložen UV svijetlosti kako bi se potaknula prirodna sinteza vitamina D. Drugim riječima, u novom Strath sirupu s vitaminom D, vitamin nije umjetno dodan, već ga je kvasac u potpunosti prirodno proizveo. Na isti se način i u našem tijelu stvara vitamin D kada izložimo kožu sunčevoj svjetlosti. Prirodni proces stvaranja vitamina D u kvascu pod utjecajem izlaganja UV zračenju patentirani je postupak, a Europska agencija za sigurnost hrane (EFSA) ovakav oblik vitamina D klasificirala je kao novu hranu. Vitamin D u kvascu poznat je i kao D2 ili „biljni oblik“ vitamina D te je stoga pogodan i za vegetarijance.

Strath® Original sirup  s vitaminom D prirodan je i lagan sirup koji se preporuča tijekom jeseni i zime pri smanjenoj izloženosti sunčevoj svjetlosti, osobama s nedostatkom vitamina D, vegetarijancima (vitamin D2  biljnog porijekla), te svima koji žele na prirodan način u organizam unijeti ovaj vitamin.

 

Za koga je pogodan?


•    djeci nakon navršene 1 godine, 
•    učenicima i studentima izloženim stresu
•    odraslima
•    trudnicama i dojiljama
•    sportašima
•    osobama starije životne dobi
 

Važno je napomenuti da Strath sirup s vitaminom D sadrži 120% njegovog preporučenog dnevnog unosa. Ne morate se brinuti za njegov nedostatak, jedna doza sirupa ispunjava dnevnu potrebu za ovim vitaminom.


U trenutnoj epidemiološkoj situaciji važno je opskrbiti tijelo potrebnim nutrijentima (vitaminima, mineralima, aminokiselinama)  – a  Strath® Original sirup s vitaminom D ih sadrži čak 60. Upravo iz tog razloga savršeno je rješenje za zaštitu vašeg imuniteta. Novi Strath pronađite u All Natural web shopu.

Ključne besede: