Avtor: Anonimno

Kategorija: Blog

Ako ste skloni tome da se zdravo hranite te da od prirode uzimate najbolje što se uzeti može – onda nikako nemojte zaobići plazmolizirani biljni kvasac. 


Iako se već godina zna za učinkovitost ovog sastojka, mnogi nisu ni svjesni koliko si njime mogu popraviti zdravlje. Naime, plazmolizirani biljni kvasac dobiva se procesom plazmolize. Plazmoliza je potpuno prirodan, postupan proces fermentacije u kojem se razgrađuje stanična stijenka kvasca, čime kvasac postaje dostupan za probavu i apsorpciju u ljudskom organizmu. 


Riječ je o potpuno prirodnom proizvodu kojem se u procesu proizvodnje, nadodaju brojni ekstrakti biljnih vrsta poput kadulje, sikavice, timjana, lavande i nevena. Stanice kvasca potom metaboliziraju mnogobrojne sastojke biljnih ekstrakata, što rezultira nastankom konačnog prirodnog proizvoda jedinstvenog sastava, plazmoliziranog kvasca. 


Zašto je dobar plazmolizirani kvasac? 

„Kada plazmoliziranom kvascu dodate ekstrakte drugih ljekovitih biljaka, dobijete koncentrirani izvor visokokvalitetnih hranjivih tvari, aminokiselina, vitamina i minerala. Tako u plazmoliziranom biljnom kvascu nalazimo sve aminokiseline, uključujući i one esencijalne, odnosno one aminokiseline koje naše tijelo ne može samo sintetizirati nego ih moramo unijeti putem hrane ili dodataka prehrani, te vitamine B skupine, vitamin C, provitamin D, te minerale, kao što su kalcij, magnezij, fosfor, kalij, selen ali i druge gradivne tvari.

Plazmolizirani biljni kvasac preporuča se čak i najosjetljivijim skupinama poput djece i trudnica, ali i sportašima, studentima, osobama starije dobi, te svima s užurbanim načinom života zbog kojeg je naša prehrana često jednolična i neredovita. Plazmolizirani biljni kvasac ne izaziva nikakve nuspojave“, otkriva nutricionistica Petra Vlak. 

Plazmolizirani kvasac nakon što ste oboljeli od Covida19?
 

Tijekom oporavka od različitih bolesti, pa tako i od najnovije bolesti koja svakodnevno puni novinske stupce, važno je ojačati naš organizam. To činimo uzimanjem propisane terapije od strane liječnika, ali i adekvatnom hidracijom, kvalitetnom prehranom, te uzimanjem dodataka prehrani koji mogu ojačati naš imunosni sustav.

Obzirom na svoj jedinstveni sastav, koji broji više od 60 metabolički aktivnih tvari, plazmolizirani biljni kvasac blagotvorno djeluje na smanjenje simptoma povezanih sa slabijim imunološkim odgovorom karakterističnim za razdoblje oporavka. Također, plazmolizirani biljni kvasac idealan je medij za povećanje bioraspoloživosti mikronutrijenata važnih za zdravlje imuniteta, kao što je primjerice cink. 

Oslabljeni imunitet savršena je meta različitih virusa, pa tako i SARS-CoV-2 koji pogađa najranjivije skupine poput osoba starije dobi, pretilih osoba ili kroničnih bolesnika. Pravilnom i kvalitetnom prehranom te uzimanjem adekvatnih dodataka prehrani svakako možemo ojačati naš imunosni sustav. Pridržavanje propisanih epidemioloških mjera te adekvatna nutritivna potpora mogu olakšati borbu s nevidljivim neprijateljem, virusom. 

 

Plazmolizirani kvasac kao dodatak prehrani onkološkim bolesnicima, dobar za trudnice, školarce…

Istraživanja su pokazala kako plazmolizirani biljni kvasac može pomoći u povećanju koncentracije i izdržljivosti, te su uočeni puno bolji rezultati u zadacima koji su uključivali testiranje memorije kod djece školske dobi. Kako je glavna indikacija za uzimanje plazmoliziranog biljnog kvasca oslabljen imunosni sustav, preporučuje se uzimanje svim osjetljivim skupinama poput kroničnih bolesnika ili kod osoba koje imaju neadekvatnu prehranu, vode stresan način života ili rade psihofizički naporan posao.

 

Plazmolizirani biljni kvasac može biti izvanredna potporna nutritivna terapija uz onkološko liječenje, tijekom i nakon različitih oblika liječenja. Također, ovaj prirodni pripravak može ublažiti posljedice liječenja onkoloških bolesnika kao što su mučnina, povraćanje ili proljev, a može utjecati i na povećanje apetita, čime značajno utječe na poboljšanje kvalitete života bolesnika. 


Vrlo zanimljivo istraživanje provedeno na trudnicama, pokazalo je kako plazmolizirani biljni kvasac pomaže u održavanju stabilne razine željeza u krvi tijekom trudnoće, bez potrebe za uzimanjem dodatnih vitamina ili dodataka prehrani sa željezom. Dakle, plazmolizirani biljni kvasac idealan je dodatak prehrani za trudnice, ali i dojilje te sve žene reproduktivne dobi.  


Uzimanje plazmoliziranog biljnog kvasca kao dodatka prehrani korisno je i za osobe starije dobi koje se često susreću s problemima u pamćenju, cirkulaciji te smanjenim apetitom. Osim toga, istraživanja su pokazala kako uzimanje ovog prirodnog pripravka može zaštitno djelovati na zdravlje kostiju. 


U Hrvatskoj se ovaj sastojak može pronaći u dodatku prehrani Strath. Plazmolizirani biljni kvasac omogućuje povećanu iskoristivost vitamina B1, cinka, magnezija i željeza u našem probavnom sustavu, što znači da osobe koje ga uzimaju mogu biti sigurne kako su se vitamini i minerali apsorbirali te mogu očekivati njihove blagotvorne učinke. Uzimanje ovog sastojka dobro je tijekom cijele godine, no ovo vrijeme jeseni i zime kada je učestalost pojave različitih sezonskih prehlada veća, javlja se i potreba za sredstvom za jačanje imuniteta pa je svakako dobro uzimati Strath.

Mnogi i dalje ne razumiju što je imunitet i zašto ga treba jačati!
Naš imunitet prva je „crta obrane“ organizma od napada različitih mikroorganizama, uključujući viruse. Slabljenje imunosnog sustava čini vas podložnijima gotovo svakoj vrsti bolesti. Neki od učestalih simptoma oslabljenog imuniteta uključuju učestale infekcije, umor, različite upale, alergijske reakcije, te sporo cijeljenje rana. Strath plazmolizirani biljni kvasac utječe na značajno smanjenje simptoma povezanih sa slabijim imunološkim odgovorom koji se povezuje sa sezonskim infekcijama, poput gripe i prehlade. 


„Važno je stoga uzimati dodatak prehrani s plazmoliziranim biljnim kvascem. Naime, on sadrži više od 60 metabolički aktivnih tvari, kao što su vitamini B skupine, vitamin C, cink, bakar, magnezij, betaglukan, vitamin D  te sve aminokiseline i ostale gradivne tvari, u prirodnom obliku, koji je optimalna podloga za povećanje iskoristivosti nutrijenata važnih za imunitet, poput cinka ili vitamina C“, upozorava nutricionistica Petra Vlak. 

 

Zašto koristiti baš ovaj dodatak prehrani?

  • 100% prirodan dodatak prehrani
  • sadrži preko 60 različitih nutrijenata, vitamina i minerala i dr.
  • dokazano djelovanje u preko 40 provedenih studija
  • 60 godina tradicije
  • švicarski proizvod.

Napomenimo još samo kako dodaci prehrani koji pripadaju kategoriji „prirodnih“ sadrže prirodne izvore hranjivih tvari i brojnih drugih molekula porijeklom iz hrane i biljaka. Osnovna prednost korištenja prirodnih dodataka prehrani je sinergijsko djelovanje svih sastojaka, te povećanje apsorpcije pojedinih vitamina i minerala koji se nalaze u svojim prirodnim kompleksima.
 

Ključne besede: