Author: Anoniman

Kategorija: Blog

Briga o imunitetu važna je tijekom cijele godine, a posebno u prijelaznim godišnji dobima i sezonama gripe i prehlade kada je mogućnost zaraze veća. Sezona gripa i prehlada još traje, a bliži se i proljeće i proljetni umor. Idealno je vrijeme za jačanje imuniteta. 

Osim vitamina i minerala koje unosimo putem hrane, u jačanju imunološkog sustava mogu sudjelovati i razne ljekovite biljne vrste. U nastavku pročitajte nekoliko ljekovitih bilja, koje čuvaju naš imunitet od raznih virusa i infekcija te imaju općenito pozitivan utjecaj na organizam.
 

Lavanda

Potječe iz mediteranskog područja, a koristi se već desetljećima kao eterično ulje. Pospješuje respiratornu funkciju, san, opušta mišiće i pomaže protiv prehlade. Također pomaže kod liječenja glavobolje, a pokazao se i pozitivan utjecaj na suzbijanje tjeskobe i depresije. Zbog svojih iznimnih svojstava, prije upotrebe posavjetujte se sa svojim liječnikom jer ulje lavande nije prikladno za sve osobe, posebno trudnice u prva 3 mjeseca trudnoće.

Korijen anđelike

Anđelika je biljka čije dobrobiti su se pokazale još u 10.stoljeću kada se koristila kao povrće i lijek. Stabljika ove biljke može se jesti svježa, a listovi se mogu kuhati u varivu. Osušeni korijen ove biljke koristi se već stoljećima kao lijek, a posebno se koristi u liječenju glavobolje, grlobolje, groznice, upale, infekcije, umora i visokog krvnog tlaka. Često se priprema kao topli napitak.Osim sušenog korijena, može se koristiti i eterično ulje koje se nikako ne preporučuje nanositi prije izlaganja suncu, jer sadrži fotoosjetljivi sastojak koji može izazvati reakcije na koži.Osim što ima brojne prednosti, s ovom biljkom moramo biti oprezni. Konzumiranje svježeg korijena je toksično, te je sušenje obavezno prije daljnje upotrebe. Također, ne preporučuje se djeci, trudnicama i osobama s dijabetesom.

 

Kadulja

Potječe od latinske riječi 'salgvus' što znači ljekovito. Njezino djelovanje je višestruko – antiseptičko, baktericidno i fungicidno. Stari egipćani vjerovali su u ljekovita svojstva ove biljke. Koristili su ju u raznim čajevima kao lijek. I danas, kadulja ima brojne dobrobiti za naš organizam. Prema mnogim istraživanjima, svojstva kadulje pokazala su pozitivno djelovanje na imunitet i kod ublažavanja grlobolje i promuklosti. Kadulja kao biljka često se koristi u pripremi čajeva i eteričnih ulja. Iako vrlo ljekovita, kod konzumacije ove biljke važno je ne pretjerivati u primjeni. Sadrži visoki udio ketona tujona koji u velikim dozama može biti toksičan. Ulje kadulje i preparate koji ju sadrže trebaju izbjegavati djeca, trudnice, osobe s povišenim krvnim tlakom i oboljeli od epilepsije.

Korijen astragalusa

Astragalus je vrlo moćna adaptogena biljka koja značajno povećava otpornost organizma na fizički i psihički stres. Koristi se već stoljećima u kineskoj medicini za liječenje niza oboljenja. Ljekovita svojstva ove biljke često koristimo u obliku praha za prevenciju prehlade, infekcije respiratornog trakta alergija i anemije. Obzirom da sadrži niz antioksidansa, smatra se snažnim borcem protiv slobodnih radikala. Osim toga, pokazao se djelotvornim u borbi protiv stresa. Istraživanja su pokazala da je korištenje astragalusa utjecalo na smanjenje simptoma alergije.

 

U prirodi postoje još mnoge ljekovite biljne vrste, mi smo izdvojili nekoliko važnih za naš imuitet i cjelokupno opće stanje organizma. Biljke su moćne i ljekovite, no, vrlo je važna pravilna upotreba.

 

Strath plazmolizirani biljni kvasac

Strath prirodni dodatak prehrani temelji se na kvascu i ljekovitom bilju. Stanice kvasca najprije se prihranjuju pomno biranim ekstraktima različitih vrsta ljekovitog bilja, poput kadulje, sikavice, lavande, nevena i mnogih drugih, a zatim započinje proces plazmolize.
Plazmoliza je prirodan proces fermentacije u kojem se razgrađuje stanična stijenka kvasca. Nakon plazmolize, kvasac više nije živ, a svi važni nutrijenti kojima je prihranjen se apsorbiraju.
Bez plazmolize, stanična stijenka kvasca ostala bi netaknuta, a vrijedni nutrijenti prošli bi kroz probavni sustav neprobavljeni. Ovako stvoren kvasac temelj je svih Strath proizvoda, što ga čini jedinstvenim na tržištu.

 

Zašto izabrati Strath?

Sastoji se od 60 vitalnih tvari, 11 vitamina, 19 minerala, 20 aminokiselina od kojih 9 esencijalnih i 11 gradivnih tvari. Sinergija ovih nutrijenata čini organizam jačim te ga održava u homoestazi.
Osim što je Strath prava mala riznica nutrijenata, potpuno je prirodan dodatak prehrani, bez umjetnih aditiva, bojila ili aroma, ne sadrži laktozu niti sastojke životinjskog podrijetla što ga čini prikladnim za vegeterijance i vegane. Strath u obliku tableta pogodan je i za oboljele od celijakije jer tablete ne sadrže gluten.

 

Kome se preporučuje?

  • Djeci od navršene 1.godine
  • Trudnicama i dojiljama
  • Sportašima
  • Osobama starije životne dobi
  • Osobama s jednoličnom i neredovitom prehranom
  • Školarcima, studentima, zaposlenima i osobama pod stresom

Strath, prirodni dodaci prehrani, švicarskog su porijekla s tradicijom dugom 60 godina. Važno je napomenuti da dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se raznolike i uravnotežene prehrane i zdravog načina života.


Strath plazmolizirani biljni kvasac, osim u All Natural web shopu,  možete pronaći u specijaliziranim trgovinama i ljekarnama u cijeloj Hrvatskoj: bio&bio, Biosvijet, dm otc trgovine, Garden.

Izvori:

https://www.vasezdravlje.com/biljna-ljekarna/ljekovita-kadulja-snaga-za-duh-i-tijelo

https://www.krenizdravo.hr/prehrana/zdravi-recepti/napitak-s-kaduljom-za-grlobolju-i-imunitet

https://www.fitness.com.hr/prehrana/dodaci-prehrani/Astragalus-prednosti-nuspojave.aspx

https://www.centarzdravlja.hr/zdrav-zivot/zdravlje-opcenito/prednosti-ulja-lavande/

https://www.centarzdravlja.hr/zanimljivosti/prednosti-kamilice/

Ključne riječi: