Author: Sanja Matić

Kategorija: Blog

Prosječna životna dob za žene i muškarce u Švicarskoj je preko 80 godina. Nije iznenađujuće da danas živimo duže nego prije samo nekoliko desetljeća. To je s jedne strane rezultat bolje higijene, a s druge strane značajnog napretka u medicini. Prema tome, u dobi od 50 godina mi smo još uvijek mladi i trebali bismo uživati u dobrom zdravlju. 

 

Važnost antioksidansa

 

Na žalost, ponekad pridajemo premalo pažnje visoko kvalitetnoj ishrani koja obiluje vitalnim tvarima. Unatoč našim mnogim postignućima, zapravo nismo postali puno zdraviji. Degenerativne bolesti, metabolički poremećaji, kao što su pretilost, dijabetes, bolesti srca, osteoporoza i mrena na oku su samo neki od zdravstvenih problema od kojih pati većina ljudi starijih od 50 godina.

 

Proces starenja je polagano usporavanje svih naših tjelesnih funkcija, koje se razvija različitom brzinom, ovisno o pojedincu. Danas znamo da je starenje progresivni proces oksidacije. Ako želimo usporiti taj proces, potrebni su nam antioksidansi. Temeljem onoga što danas poznajemo, antioksidansi pokrivaju cijelo područje vitalnih tvari, uključujući cink, mangan, selen, vitamine C, E, A i beta-karoten te koenzim Q10.

Dobrobiti cjelovite prehrane

 

Mnogi od postepenih procesa starenja su poduprijeti lošom prehranom, alkoholom, cigaretama, nedostatkom tjelesne aktivnosti, stresom i dehidracijom. S ove točke gledišta, najbolji tretman protiv starenja je i dalje prehrana koja se temelji na što manjem udjelu prerađenih namirnica, većinom niskokalorična i vegetarijanska te sa niskim udjelom unosa mesa. Takva prehrana uključuje cjelovite žitarice, mahunarke, povrće, voće i začinsko bilje.

 

Također, idealna su visoko kvalitetna hladno-prešana biljna ulja kao što su, na primjer, maslinovo, orahovo i laneno ulje. Dodatno je preporučeno unijeti 1-2 žličice kvalitetnog meda i čašu crnog vina dnevno. Znanstvenici ovaj način prehrane nazivaju mediteranskom prehranom i vjeruju da će nas takva prehrana održavati zdravima i u dobroj formi kako starimo.

 

Plazmolizirani biljni kvasac, dostupan u obliku Stratha je koristan dodatak zdravoj prehrani. 

 

U njegovom prirodnom obliku, plazmolizirani biljni kvasac opskrbljuje nas s više od 60 vitalnih tvari, uključujući selen i cink koji su prisutni i u biološkoj ravnoteži te mogu biti optimalno iskorišteni u tijelu.

 

Strath plazmolizirani biljni kvasac, osim u našem  web shopu,  možete pronaći u specijaliziranim trgovinama i ljekarni u cijeloj Hrvatskoj: bio&bio, Biosvijet, dm otc trgovine, Garden.

Ključne riječi: