Briga o koži tijekom ljeta
Blog

Briga o koži tijekom ljeta

Naša koža neprestano doživljava promjene, a stanje kože uvelike ovisi o cjelokupnom zdravstvenom stanju pojedinca. Uravnotežena prehrana igra važnu ulogu u pravilnom funkcioniranju ljudskog tijela, pa tako i kože. U ljetnim mjesecima naša koža izlazi u prvi plan stoga se ljeti treba dodatno brinuti za njezino zdravlje. U nastavku pročitajte nekoliko najvažnijih savjeta kako se brinuti za zdravlje i ljepotu kože.

Uloga cinka u organizmu
Blog

Uloga cinka u organizmu

Cink je esencijalni mikroelement, što znači da ga naš organizam ne može sam proizvesti već ga moramo unijeti putem hrane ili dodatka prehrani. Nakon željeza, cink je drugi mineral po zastupljenosti u našem organizmu. Prisutan je u svim stanicama i sudjeluje u brojnim fiziološkim funkcijama organizma, kao što su pravilan rast i razvoj, cijeljenje rana, pravilan razvoj kostiju, jačanje imunosnog sustava te podržava zdravlje reproduktivnog sustava.

Antioksidansi u ulozi jačanja imuniteta
Blog

Antioksidansi u ulozi jačanja imuniteta

Određene bakterije, virusi i gljivice mogu uzrokovati zdravstvene probleme. Međutim, naše tijelo također sadrži tvari koje mogu narušiti naše zdravlje – one su poznate kao slobodni radikali.
Slobodni radikali se stvaraju u tijeku svakog normalnog metaboličkog procesa te su bezopasni u normalnim količinama.